Narudžbe slovenskoj industriji rasle u prvom kvartalu 0,5%

Bez autora
May 23 2010

Nove narudžbe slovenskoj industriji u prva su tri mjeseca ove godine zabilježile rast od 0,5 posto, a na međugodišnjoj su razini bile veće za 20,4 posto. U ožujku je, u odnosu na ožujak lani, zabilježeno 14,5 posto više narudžbi (3 postotna boda bolje nego u veljači). Za većinu novih narudžbi zaslužni su inozemni kupci; međugodišnji rast narudžbi sa stranih tržišta u ožujku je bio 17,1-postotan, dok je rast domaćih narudžbi istovremeno iznosio 3,1 posto. Rast prihoda proizvođača u prvom je kvartalu bio 6,6-postotan, dok je još u veljači bio 4,3-postotan, a u ožujku je iznosio 11 posto.

Narudžbe slovenskoj industriji rasle u prvom kvartalu 0,5%Nove narudžbe slovenskoj industriji u prva su tri mjeseca ove godine zabilježile rast od 0,5 posto, a na međugodišnjoj su razini bile veće za 20,4 posto, objavio je Državni ured za statistiku.

U ožujku je, u odnosu na ožujak lani, zabilježeno 14,5 posto više narudžbi (3 postotna boda bolje nego u veljači).

Za većinu novih narudžbi zaslužni su inozemni kupci; međugodišnji rast narudžbi sa stranih tržišta u ožujku je bio 17,1-postotan, dok je rast domaćih narudžbi istovremeno iznosio 3,1 posto. Rast prihoda proizvođača u prvom je kvartalu bio 6,6-postotan, dok je još u veljači bio 4,3-postotan, a u ožujku je iznosio 11 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik